Agenda 7 februari 2024

Agenda 7 februari 2024

Onder het motto, een goed begin is het halve werk hebben wij weer een waanzinnig actueel thema voor jullie in petto.

Cyber Security staat bovenaan bij elk risk grading lijstje in de Board ca het Bestuur. We kunnen er niet meer om heen. De vraag is niet of je geraakt kan worden want deze kans is bijna 100 %.

De echte vraag is hoe kun jij, je bedrijf, je instelling hier op voorbereiden en de impact beheersen.

Wij zijn te gast bij Eye Security in Den Haag.

Het bedrijf is 3,5 jaar begonnen en inmiddels 120 man groot. Ze zijn het snelst groeiend Cyber security bedrijf in NL en Europa.  

Job Kuijpers, De CEO van Eye is dit bedrijf begonnen met 4 collega’s van de AIVD.  Hij was eind verantwoordelijk voor het Cyber programma van de AIVD.

Als expert in het Cyber Security landschap gaat hij ons op interactieve wijze meenemen in de volgende vragen.

1. Wat is er aan de hand, context, ontwikkelingen, dreigingen etc.

2. Hoe kan het dat wij ondanks onze kennis, kennelijk altijd achterlopen op de ontwikkelingen?  De problemen en gevaren worden groter.

3. Alle aandacht gaat naar preventie en dat is uiteraard goed maar niet voldoende. Job zal in zijn pleidooi naast preventie veel meer inzoomen op IMPACT REDUCTIE. Daar zit de winst.

4. Wat is het geheim van Eye, en op welke unieke wijze hebben zij een platform gecreëerd om een kennelijk onverzekerbaar risico verzekerd te krijgen?

5. Wat neem je mee naar huis?

Kortom een uniek begin van het jaar om het Cyber bewustzijn flink op te poetsen en daar je voordeel mee weten te doen in de context waar jij actief bent.