Agenda 7 juni 2022

Agenda 7 juni 2022

De bijeenkomst van 7 juni was dit keer op het kantoor van Van Oord te Rotterdam.

We begonnen met de pitch van Elsabé Willeboordse over het boek van Carsten Busch (2022) The first rule of Safety culture.

Te gast was Glenn Schoen, een Nederlandse Amerikaan die vanuit Den Haag een klein advieskantoor voor multinationals, de overheid, internationale instellingen en family offices leidt. Van zijn hand is recentelijk een boek verschenen over crisis management en hij zal ons meenemen in een aantal van zijn inzichten en ervaringen opgebouwd gedurende een internationale carrière die inmiddels meer dan 35 jaar bestrijkt.

De titel van zijn voordracht is “Waar we slecht in zijn”.

Over Glenn Schoen

Glenn (1963) is directeur-eigenaar van crisis- en security management training en adviesbureau Boardroom@Crisis BV (www.boardroomcrisis.com).

Glenn heeft lange internationale ervaring in het adviseren en trainen van managers van overheden, multinationals en internationale instellingen rond security en andere crisis vraagstukken. Glenn heeft gedurende zijn carrière op verschillende niveaus meer dan 300 private en publieke organisaties met projecten in ruim 40 landen geholpen, waarvan een groot deel gedurende zijn tijd in Washington DC (1987-2004) voor onder meer consultancy International Security Management en security intelligence provider TranSecur. Onder deze en meer recente klanten waren vele Fortune 500 bedrijven en instellingen als de VN, UNICEF, OPCW, Europol, Eurojust, de Wereld Bank, het IMF, het Europees Parlement en het European Patent Office. Ook heeft hij in de laatste 17 jaar 8 Nederlandse ministeries met uiteenlopende projecten mogen assisteren.

Glenn’s originele hoofdspecialisme is terrorisme en algemeen security en crisis management, met name het praktisch beheersbaar maken van dreigingen/risico’s ten opzichte van doorlopende operaties, kritische faciliteiten, grote evenementen en VIPs. Hij heeft naast zijn gewone werkzaamheden ook regelmatig lesgegeven op verschillende instituten en leergangen, waaronder 10 jaar op Georgetown University’s School for Continuing Studies. Het meeste van zijn vrijwilligerswerk is werk-gerelateerd, waaronder voor ASIS International en voorheen UNICRI, OSAC, en het Witte Huis (Clinton administratie).

Glenn verscheen de laatste decennia regelmatig in de pers (1000+ interviews) waaronder, sinds 1993, ruim meer dan 75 keer op CNN.

Glenn is auteur van “Code Black: 50 Lessons in Crisis Management for Effective Leadership” dat in februari op Amazon verscheen.

Meer informatie over Glenn Schoen kunt u vinden op www.glennschoen.com