De Risicoprofessional komt eraan

Aanklikbaar

Walter Zwaard

 

Risico’s zijn altijd en overal. Verkeersongevallen, besmettelijke ziektes, woninginbraken en dalende huizenprijzen liggen op de loer. Door brand, fraude of faillissement kunnen bedrijven schade oplopen. En natuurgeweld, terroristische dreigingen en financiële crises bedreigen onze samenleving. Als individu, organisatie of samenleving worstelen we met allerlei onzekerheden. Bij het omgaan daarmee hebben we vaak behoefte aan bijstand door professionals die verstand hebben van risico: risicoprofessionals.

Risico is een breed begrip en risicoprofessionals vormen een bont gezelschap. Sommige professionals hebben een technische achtergrond, anderen zijn geschoold als financiële dienstverlener of volgden een meer generalistische opleiding. Risicoprofessionals zijn vaak gespecialiseerd in specifieke risico’s en adviseren burgers, zoals bewoners, werknemers, patiënten en klanten, daarover. Maar zij staan ook bedrijven, organisaties en overheden bij in het omgaan met hun risico’s. Zij werken in het bedrijfsleven, bij de overheid, in de zorg, bij een adviesbureau of als zelfstandige zonder personeel.

Dit boek gaat over het omgaan met risico, het bijstaan in risico en het professionaliseren in risico. Het biedt inzicht, inspiratie en handreikingen aan iedereen die zich wil ontwikkelen tot of als risicoprofessional.

Besproken op 26 januari 2016

 

terug naar het overzicht