Volgens de richtlijnen geen recht op een vaccin

Volgens de richtlijnen geen recht op een vaccin

Volkskrant, 1 maart 2021 | Bij de man was kanker geconstateerd. Alleen chemotherapie kon hem nog redden. Eigenlijk zou hij vandaag beginnen, maar zijn afspraak was afgezegd omdat hij nog niet was gevaccineerd.

(…)

De dagelijkse verzoeken van ernstig zieke mensen die snel gevaccineerd willen worden zijn een worsteling voor de GGD. Het RIVM is met medisch specialisten in overleg om te kijken welke groepen voorrang moeten krijgen, en hoe die mensen dan uitgenodigd kunnen worden. Tot die tijd zijn de landelijke richtlijnen onverbiddelijk. Uitzonderingen kunnen eigenlijk niet worden gemaakt, om willekeur te voorkomen.

(…)

Zij gaf uiteindelijk groen licht: de man mocht gevaccineerd worden met de spillage van die dag, de vaccins die overblijven en anders in de armen van medewerkers zouden gaan.

(…)

Nadat er afgelopen week nog een uitzondering was gemaakt voor een schrijnend geval, heeft de GGD de teugels nu aangetrokken. Wat eigenlijk al niet mocht, gaat vanaf nu ook niet meer gebeuren. Wel is er bij het RIVM op aangedrongen haast te maken met de richtlijnen voor ernstig zieken.

Naar alle uit de media berichten